NB! AVLYST: QUINTUS med Frode Fjellheim AVLYST

Det er alltid godt når gode venner finner sammen. Gjør klar for ei musikkstund som varmer!

Heftig og vart, lyrisk og rytmisk, samtidig og gammelt: disse musikalske motsetningsparene er på plass når fylkesmusikerne i Quintus og Frode Fjellheim møtes. Og når vi friskt lover deg ei musikkstund av sjelden sort, har det tre årsaker:

Den ene heter Frode Fjellheim. I utlandet er han kanskje mest kjent for sitt bidrag til filmusikken til Disneyfilmen “Frozen” med sine over to milliarder avspillinger på nett. Her heime er han kanskje mest som musikkprofessoren, komponisten, joikeren og mentoren, som mer enn noen annen, har lagt skuldra til for at vi skal få oppleve den samiske musikkskatten.

Den andre årsaken er fylkesmusikerne i Quintus.  Siden ensemblet ble etablert på 1990-tallet har ikke Quintus baret fartet på trønderske fylkesveier mer enn de fleste, de har også vært i konstant musikalsk bevegelse. Og det sier ikke så lite at Frode Fjellheim er av de  musikalske påfyllingsstasjonene de har vært oftest innom. Kanskje ikke så rart da, at Quintus har utviklet en egen joikekvalitet i spillet sitt.
– Joik er et spennende utgangspunkt når du spiller, en ny måte å forholde seg til en melodi på. Det handler om å finne din indre stemme, finne essensen. Instrumentet er jo ei forlengelse av din indre stemme, så da gjelder det å finne en måte å overføre den til instrumentet på. Går det for eksempel å spille joik på ei stortromme fra 40-tallet? humrer fylkesmusiker Lasse Ehn, og hinter til noe av det du får høre.

Den viktigste årsaken er likevel at hver gang Quintus og Frode Fjellheim møtes lager de noe nytt og unikt, akkurat slik det skal være når gode musikalske venner møtes. Og akkurat det vil du ikke gå glipp av.

 

Vel møtt!

Dato:
11. november 2021
Tidspunkt:
AVLYST
Sted: Vonheim,
AVLYST på grunn av smittesituasjonen
Adresse:
Vonheim, Snåsa
googlemap

Her opptrer disse utøverne

  Morten Schrøder

  Som mangeårig fylkesmusiker danner Morten kjernen i Quintus.

  Steffen Granly

  Steffen er den nye faste tubaisten i Quintus.

  Sturla Hauge Nilsen

  Sturla er trompetist, komponist og storbandleder som spiller med Quintus så ofte han kan.

  Lasse Leo Ehn

  Lasse Ehn tok sin mastereksamen “Master in music perfomance” ved Rytmisk musikkonservatorium i København 2010. Lasse har hatt Køpenhavn som […]

  Elisabeth Fossan

  Trenger du en superflink og trivelig trombonist som er god på rytmer og improvisasjon, er Elisabeth Fossan rett adresse.

  Anders Bast

  Sjøl om han er en ettertraktet utøver i kongens by, prioriterer han alltid å spille med fylkesmusikerne i Quintus.

  Frode Fjellheim

  Frode Fjellheim er musiker, komponist, vokalist, og professor i musikk ved Nord universitet