Quintus og Øystein Bådsvik

Du trodde kanskje du hadde hørt det grøvste av gromlyd? En god runde med Quintus og en av verdens beste tubaister vil nok få deg på andre tanker.

Vi må bare komme med en advarsel her: Dette blir grovt. Skikkelig grovt.
Noe annet skulle forresten bare mangle når fylkesmusikerne i Quintus har fått med seg fyren som Classic FM-lytterne stemte fram som en av verdens ti beste brassmusikere noensinne.
Samtidig må vi skuffe deg som digger dystre liggetoner og ørkesløse opma-ompa-økter: Når denne gjengen møtes, er det klart for musikkglede som underholder og utfordrer oppfatningene våre om hva som er mulig å få til med munnstykker og messing.

Munter miks
– Jeg håper at publikum vil kjenne på energinivået og den smittende spillegleden, og kanskje at de får lyst til å begynne å spille tuba når de går heim etter konserten, smiler fylkesmusiker og trompetist Morten Schrøder. Fra øvingsrommet siver det en strøm av vennlige og viltre toner.
– Vi lager denne konserten spesielt for Vrimmel og publikummet i Ytre Namdal. Det blir mye nytt og fint, og som spenner fra New Orleans til reinspikka jazz. Du får høre både noe av Øystein Baadsviks musikk og av vår. Det gjenspeiler det vi som musikere er interesserte i. Dermed blir det en god miks med noe for alle, håper jeg, sier Schrøder. Han forteller at det også blir øregodt for den som liker klassisk musikk: Øystein Baadsvik har instrumentert Erlend Skomsvolls arrangement av Aleksandr Borodins udødelige klassiker «Prins Igor».

Leiker i lag
Om du ikke kjenner Øystein Baadsvik fra før, kan du gjøre som drøyt 6 millioner andre: Sjekke han ut på Youtube. Han er en av verdens mest fulgte klassiske musikere der.  Og det er raskere å ramse opp framstående orkestre verden rundt han ikke har spilt med enn omvendt. Om du fortsatt er litt i tvil om du skal på konsert, kan det nevnes at han urframført et 60-talls verk av komponister fra alle verdenshjørner. Sammen med Quintus har han virkelig funnet tonen.
– Vi leiker veldig godt sammen, prøver ut alle forslagene som kommer på bordet. Vi har ulike måter å tenke på og jobbe på. Her er det 100 prosent fokus og 100 prosent artig, melder Morten Schrøder entusiastisk.
Og så skal det legges til at med Steffen Granly på tuba og Anders Bast på barytonsaksofon, er ikke Quintus akkurat dårlig beslått med gromlyd fra før. Når Elisabeth Fossan i tillegg slenger trombonesliden i bunnen, ligger ørevoksen tynt an.
Og nevnte vi at lydmannen har lovt å skru bassvolumet til 11, så hva venter du på?

Dato:
25. oktober 2020
Tidspunkt:
12.30
Sted: Salsbruket forsamlingshus
Billett selges ved inngang: Kr 100,-
Adresse:
Fv776 12, 7960 Salsbruket, Norge
googlemap

Her opptrer disse utøverne

  Øystein Baadsvik

  En av verdens beste tubaister. Trenger vi si mer?

  Anders Bast

  Sjøl om han er en ettertraktet utøver i kongens by, prioriterer han alltid å spille med fylkesmusikerne i Quintus.

  Elisabeth Fossan

  Trenger du en superflink og trivelig trombonist som er god på rytmer og improvisasjon, er Elisabeth Fossan rett adresse.

  Lasse Leo Ehn

  Lasse Ehn tok sin mastereksamen «Master in music perfomance» ved Rytmisk musikkonservatorium i København 2010. Lasse har hatt Køpenhavn som […]

  Morten Schrøder

  Som mangeårig fylkesmusiker danner Morten kjernen i Quintus.

  Steffen Granly

  Steffen er den nye faste tubaisten i Quintus.

  Sturla Hauge Nilsen

  Sturla er trompetist, komponist og storbandleder som spiller med Quintus så ofte han kan.