Pocus: Høstkonsert

Mange vil huske dem som kjernen i et svært kompetent backingband under fjorårets suksessforestilling «Måne over Nærøysund». Nå er fylkesmusikertrioen Pocus tilbake på egne bein. Gjør klar for en konsert du bare kan drømme om.

Eller kanskje bare drømme deg bort i?
For hva er vel bedre enn å lytte seg bort fra høstvind og mørketid til klangen av vennlige, overraskende og flotte toner sammensatt spesielt for deg?

I Pocus møter du Jon Kristian Bye på klaver, Elin Torp Meland på obo, og Kjell Magne Robak som trakterer cello. Sammen byr de på ei musikalsk godstund med nyere tonal musikk fra seint 1900- tall og spesialkomponert musikk fra 2000-tallet. Du får høre verker av James Winn, Jean Francaix, og Nicola Resanovic. Og sist, men ikke minst Daniel Herskedal, kjent i Ytre Namdal som mangeårig tubaist i fylkesmusikerensemblet Quintus.

–  Vi har ikke så veldig lyst til å si så mye om musikken på forhånd. Vi ønsker jo at publikum skal kjenne på hvilke assosiasjoner de opplever sjøl. Det er jo en del av konsertopplevelsen, sier Elin Torp Meland. Hun gleder seg til å framføre et godt sammensatt program, med noe for alle, enten du er liten eller stor.

Finner formen
Som klassisk ensemble må Pocus regnes som en nykommer. Gruppa har bare spilt sammen i et drøyt år med dagens besetning. Sjøl om Pocus er et fleksibelt ensemble som gjerne jobber med ulike uttrykk, er de samtidig på leit etter sin egen signatur. Noen av delene av den vil du nok finne om du lytter godt. Slik sett er det ikke bare spennende musikkstykker du møter, men også et ensemble som definitivt er i bevegelse.
Og toner som beveger, kan det fort være verdt å låne øre til.
– Vi gleder oss til å spille for publikummet i Ytre Namdal igjen. Dette er virkelig musikk som tar deg langt av sted, som du kan drømme deg bort i, sier Elin Torp Meland.

Dato:
23. oktober 2020
Tidspunkt:
19.00
Sted: Steine kirke
Billett kjøpes med Vipps på stedet:100,-
Adresse:
Steine kirke, Fv768, Kolvereid, Norge
googlemap

Her opptrer disse utøverne

  Elin Torp Meland

  Elin Torp Meland spiller obo i fylkesmusikertrioen Pocus.

  Jon Kristian Bye

  Jon Kristian er nytilsatt fylkesmusiker i Trøndelag, som spiller i piano trioen Pocus.

  Kjell Magne Robak

  Kjell Magne Robak er utdannet cellist med mastergrad fra NTNU Institutt for musikk, og jobber som fylkesmusiker i Trøndelag.