Nord-Trøndelag kammerorkester: Pål Solbakk spiller Johan Svendsen

Nord-Trøndelag kammerorkester har gledet musikkelskere på hver Vrimmelfestival siden oppstarten i 2011.
Denne gangen kan du oppleve kunstnerisk leder Pål Solbakk som solist med den vakre Romance op. 26 av Johan Svendsen.

Pål Solbakk, født 1973, er opprinnelig fra Skage i Namdalen, har sin utdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo, og er i dag tilknyttet ensembler som Camerata Nordica, Aurora String Quartet, Det Norske Kammerorkester og Oslo Barokkorkester. Han er en allsidig musiker som har bidratt på over 30 plater i de fleste stilarter. I tillegg til å være utøver, underviser han ved Toneheim folkehøgskole og ved Musikakademi Vänersborg.

Pål var som ungdom medlem i orkesteret fra 1988-92, da med Bjarne Fiskum og Terje Tønnessen som ledere. I 1990 var han leder i interimstyret som startet opp virksomheten med et ungdomssymfoniorkester i Nord-Trøndelag (USINT), og han var solist med samme orkester i år 2000 sammen med Elise Båtnes.

Orkesterets kunstneriske leder spiller på en 200 år gammel fiolin lagd av Hopf, en enda eldre bratsj lagd av Renault, og har hoppet 7 meter i lengde.

Nord-Trøndelag kammerorkester fungerer som en møteplass for kulturarbeidere, dyktige amatører og studenter. Orkesteret spiller i ulike sjangere, og har gjort prosjekt med jazz, tango og klassisk. De to siste åra har orkesteret vrimlet med Thomas Brøndbo.

Dato:
3. november 2018
Tidspunkt:
20.00
Sted: Skorovass kapell

Her opptrer disse utøverne

    Nord-Trøndelag kammerorkester

    Nord-Trøndelag kammerorkester ønsker å være et godt synlig orkester i fylket, der høyt musikalsk nivå står i fokus. Vi gjennomfører egne orkesterprosjekter, gjerne med solister fra Nord-Trøndelag.