Newtopia

Hva vil det si å være moderne? Hvordan vil vi forme fremtiden vår? Kan vi lære noe av urfolk, og har vi noe å lære dem? Er menneskets natur den samme uansett tid og sted?

Det har tatt regissør Audun Amundsen 15 år å lage dokumentarfilmen Newtopia. I en 53 minutter lang TV-versjon får du oppleve sjamanen og medisinmannen Aman Paksa som lever et liv dypt inne i Indonesias jungel uten penger, maskiner eller motorer, upåvirket av reklame, TV og internett.

På kort tid begynner det Indonesiske samfunnet å presse på, og i dag suser Aman Paksa rundt i motorisert kano, og har både mobiltelefon og bankkort! Amundsen er selv en del av filmen, og midt i den rasende utviklingen, skildrer filmen utviklingen av et nært vennskap.

«-Jeg gir den terningkast 6!»  – «- Beste dokumentaren jeg har sett!»  er bare et par av de positive reaksjonene Audun har fått når har har vist filmen på skoler. Og nevnte vi at Newtopia allerede er solgt til ei rekke land, og at det filmskaperen sjøl som kommer for å vise filmen? Her får du med andre ord ei filmopplevelse som setter sterkere spor enn utvalget i godtekiosken.

Vel bekomme!

Dato:
2. november 2021
Tidspunkt:
09.00
Sted: Rennebuhallen
Adresse:
Rennebu barne- og ungdomsskole, Rennebu
googlemap

Her opptrer disse utøverne

    Audun Amundsen

    Amundsen er utdannet ingeniør i fornybar energi fra NTNU, men har vært selvstendig næringsdrivende i en årrekke innen kreative fag med hovedvekt på dokumentar.