Johs. Rian – koloristen fra Namdalen

Han ble regnet som en av sin tids store fargemestere. Unn deg et møte en unik kunstner når Ingeborg Prøis Bodzioch holder foredrag.

Johs Rian studerte ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1927 og ved Statens kunstakademi under Axel Revold fra 1928 til 1930. Han foretok siden flere studiereiser i blant annet Sør-Europa. Han hadde en rekke separatutstillinger og er representert i blant annet Nasjonalgalleriet og Museet for Samtidskunst i Oslo, Bergen Billedgalleri, Riksgalleriet, Statens Museum for kunst i København og Nationalmuseum Stockholm.
Johs. Rian ble tidlig påvirka av franske kunstnere som Cézanne og Matisse, og bildene hans inneholder oftest forenkla figurer og flatekomposisjoner i kraftige farger. På 1960- og 70-tallet malte Johs. Rian mest nonfigurativ kunst. (Kilde Wikipedia)

29. oktober 2018
Sted: Grong bibliotek
Kuben Kulturhus, Grong, Norge

Ingeborg P. Bodzioch

Ingeborg P. Bodzioch er til daglig museumspedagog og formilder hos Kunstmuseet Nord-Trøndelag.