Den siste viking

Frodig fortellerteater om lofotfiskerne. Om kystmiljø, mismot og sterke samhold.

Den siste viking kom ut i 1921. Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene blant fiskerne. Han går til anskaffelse av båten «Kobben», til tross for at fartøyet har kantret flere ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap, blant andre Jakob han Pinade med litlfoten. Fortellingen beskriver mismot over dårlig fiske og fattigdom, men også gleden over storfangst og pustepauser i hverdagen.
Den siste viking er en frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890, mellom dampbåteierne og robåtfiskerne.
Forestillingen varer 1 time, uten pause.

Den siste viking under VRIMMEL er et samarbeid mellom Turnéteateret i Trøndelag og Fylkesmusikerne i Trøndelag

29. oktober 2018
Sted: Kommunehuset
Billett kjøpes på stedet. Vrimmelarmband = gratis inngang
Lierne kommune, Heggvollveien, Nordli, Norge

Tore B. Granås

Tore B. Granås er ansatt som skuespiller på Turnéteateret i Trøndelag. Han er kjent som en skuespiller med stort register og engasjement.

Kjell Magne Robak

Kjell Magne Robak er utdannet cellist med mastergrad fra NTNU Institutt for musikk, og jobber som fylkesmusiker i Trøndelag.

Knut Anders Vestad

Knut Anders er utdanna organist og komponist, og er ansatt ved NTNU, Institutt for musikk