Almir og puffene konsert

Almir og Puffene

En oppvekst utenom det vanlige, glede, barnelatter, men også alvor. Gled deg til ei konsertopplevelse utenom det vanlige.

Bosnia-Herzegovina. Det var her han fikk sitt første trekkspill. Det var her han lekte gjemsel. Det var også her han måtte løpe i dekning for krigens stygge vesen.

Almir og Puffene handler om denne oppveksten: en liten gutt med trekkspill som løp opp og ned trappene og inn dørene til venner og familie i blokkene der de bodde. Almir gjenskaper dette ved å skape den samme nabolaget med trekkspillet sitt – opp og ned, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder, glede og barnelatter med store smil og krokodilletårer. Det er denne verdenen Almir tar oss med til.

Om verket: Almir og puffene er en nyskapende konsertproduksjon med bosnisk komponist og akkordeonist Almir Meskovic for målgruppen 6-12 år. Repertoaret er nyskrevet samtidsmusikk av Almir Meskovic som tar for seg hans to sterkeste sider; bosnisk sevdah-musikk og samtidsmusikk for trekkspill hvor Sofia Gubaidulina og Arne Nordheim har sterk innflytelse. Verket inneholder også elementer av gjentagelse ved hjelp av diverse loopepedaler og andre miditriggede pedaler. Dette er for å skape en fornemmelse av et ensemble og for å utnytte trekkspillets fulle potensiale også med hensyn til rytme.

Om utøvere og produsenter
Arrangert av: Trøndelag
Produsent: Trøndelag Fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
Idé/opplegg: Utøver/komponist i samarbeid med produsent Ragnhild Vreim Tveitan (DKS-Buskerud), lyskunstner/sceneograf Kyrre Heldal Karlsen, koreograf Anne Bryhn, programmerer Jonas Barstad og lysdesginer Gard Gitlestad

Dato:
30. oktober 2020
Tidspunkt:
10.00
Sted: Leka skole
Adresse:
Leknesveien 79, 7994 Leka, Norge
googlemap

Her opptrer disse utøverne

    Almir Meskovic

    Almir er framstående trekkspillvirtuos med røtter i Bosnia.