Einar Olav Larsen

Einar Olav Larsen fra Verdal er en norsk folkemusiker og komponist, kjent fra flere band og orkester. Han er utdannet ved Ole Bull-akademiet på Voss

Einar Olav Larsen har vokst opp i en musikalsk familie. Han er sønn av folkemusikeren Geir Egil Larsen og bror av folkemusikeren Gjermund Larsen. Brødrene ble i barndommen tatt med til ulike folkemusikere, noe som har satt preg på deres videre musikalske karriere. Han mener selv at han er sterkt påvirket av kjente folkemusikere som Hilmar Alexandersen & P.A. Røstads kvartett, Sven Nyhus og Eric Öst.

Sammen med sin bror Gjermund har han gitt ut albumet Søttenpassingen (ta-lik, 2004).  Han har også bidratt på en rekke andre album som f.eks. I dueslaget (1993, P.A.Røstads orkester), På kvint og kvart (1998, Verdal jr.spm.lag) og Frigg (2001, Frigg) .

Foruten å spille sammen med sin bror medvirker han i det finsk-norske bandet Frigg (band) og P.A. Røstads orkester. Han var musikalsk ansvarlig og komponist da BUL i Nidaros satte opp Peer Gynt høsten 2004.

Einar Olav Larsen deltar på følgende arrangement